hannaliving.blogg.se

Sovrumstankar

Publicerad 2016-01-25 15:37:24 i inredning,

Jag vill börja med att be om ursäkt för usla bilder, jag och min kamera är visst inte så bra på att fota grå miljöer... Det blir suddigt hur jag än gör. 
Aja, det var inte det jag skulle skriva om. Jag är inne på att sätta upp en tunn vit gardin på fönstrets högra sida, för att täcka över ventilen och markissnöret. De små sakerna ser man så fort man tittar in i sovrummet och de är inte så kul att dra blicken till. Textil i fönstret och på väggen hade gjort gott för rummets känsla. Och idag hittade jag några blå fina detajer som ska in i sovrummet sen. De kommer göra rummet gott! 
Denna spegel har kommit upp också, den mjukar upp de grå tonerna och passar fint tillsammans med sänggaveln. 
Detta fina magasin fick jag en prenumeration på i julklapp. Nyttig och intressant läsning, bra sätt att hålla engelskan vid liv också även om det tar ett tag att läsa. 
 
Nu ska vi göra oss redo att åka på barngymnastik, fin kväll till er! 

Gröna växter

Publicerad 2016-01-18 19:15:36 i Trädgård, inredning,

De gröna växterna får allt större plats här hemma, så jag tänkte dela med mig av några lättskötta varianter (hittills i alla fall). Tyvärr kan jag inte alla namn, men hjälp mig gärna. Här har vi någon form av kaktus och en sparris av nåt slag.
Monsteran har växt mycket sedan jag köpte den och jag gillar de maffiga gröna bladen som även är fina att sätta i en vas. 
Pillerfikusen är det senaste tillskottet och sådana vill jag ha fler av. 
 En Svärmorstunga och en annan trevlig grönbladig sak som jag tyvärr inte vet vad det är. Men den har trivts bra här och jag gillar de gröna bladen och den vackra lerkrukan. 
 Men mitt nästa inköp ska bli en Fiolfikus, en stor en! För hur snygg är inte denna maffiga växt? Eller resten av rummet för del delen! Bilden är från Malin Perssons otroligt vackra hem, gillar ni denna stil ska ni kolla in resten. 
 
Nu ska jag läsa om Feng Shui, trevlig kväll! 

Några favoriter...

Publicerad 2016-01-14 14:59:35 i inredning,

Den gamla jordgloben är en favorit som om kvällarna sprider ett mysigt sken.
Och här har vi en annan, detta skåp är jag fortfarande lika nöjd med. Gillar både färgen, formen och förvaringen. Något man aldrig kan få för mycket av. Byrån som stod här innan har vi bara flyttat så den är fortfarande full och snart även detta skåp. Kasnke att en rensing hade varit på sin plats?! Det får jag nog lägga till på listan med sådant som ska göras innan jag börjar jobba igen ;) 
Nu är det dags för mellanmål här, ha en fin kväll! 

Blommor & vardag

Publicerad 2016-01-13 15:48:00 i allmänt, inredning,

Glasvasen som hänger på väggen har fått flytta ner till uterummet, den känns för fin för att hänga i hallen på övervåningen. Här passar den fint, även med torkade eucalyptuskvistar. 
På bordet står det Ranunkler och björkris, känns härligt med lite färg.
 
Idag har det varit en riktigt ljus och mestadels solig dag, så vi tog en promenad ner till havet. Hoppade på stenar och halkade på isfläckar och fick massor av friskt luft. Det är så härligt att ha energin tilbaka igen. Och även om jag gillar att familjen är ledig så är det skönt att ha tillbaka vardagen igen. 
Fin kväll till er! 

Ett blocketfynd

Publicerad 2016-01-04 16:25:05 i inredning,

 
För att ta upp mässingsbeslagen som sitter på skjutdörrarna valde vi att köra sänglampor i samma material. Dessa godingar hittade vi på Blocket och det känns lite extra kul att hitta något där tycker jag. Känns bra att ta tillvara på något som någon annan lessnat på, eller tvärtom.  
Nu är det bara en dimmer som ska installeras. Det är något som min "man" har präntat in och jag kan numer inte förstå att man inte har dimmer på alla lampor. Det ökar trivslen när man kan anpassa ljusets styrka och gör lampora mer flexibla och användbara. Ett litet tips från oss ;) 
I vårt hus är Julen nu bortplockad och det känns gott att ha tillbaka det vanliga igen. 
Nu ska jag läsa på lite om färgsättning. Ha en fin kväll! 

Om

Min profilbild

Välkommen till HannaLiving! En blogg om framförallt inredning, lantlivet, hus & hem, men även vardag, familjeliv och andra finheter som jag gillar! Jag hoppas på att ge er lite inspiration & glimtar i vardagen. // Hanna hannaliving@outlook.com Instagram; hannaliving

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela