hannaliving.blogg.se

Trasmattskudde

Publicerad 2015-10-26 15:52:52 i DIY, inredning,

När vi var på tyginköpsresa kom jag ju hem tomhänt, ja på tyg alltså... Men jag hittade två stora innerkuddar. Dessa ska på sikt ligga i barnens rum, så man kan sitta mjukt på golvet, ha i kojan eller vad man nu vill. Tanken på att klä i de i trasmatta fanns i bakhuvudet, och såhär blev en av kuddarna. Köpte en billig matta för att testa och denna mattans mått passade kudden perfekt. 
Som tur är, var de även populära att ligga på framför teven, så använda verkar de bli. 
Och i senaste numret av Family Living, som för övrigt en av mina favorit tidningar för tillfället, kunde man läsa att Swedish Rags har satt trasmattan på kartan igen :) Vilken tur va?!! 
 
Jag har varit förkyld i flera dagar nu och idag slog den till ännu mer. Men vi slöar så mycket vi kan och jag är glad över att ha fått hägsta betyg på min färgsättningsinlämning! :)
Nu ska jag sätta mig i soffan, ha en fin Måndag!
 

En höstbukett från naturen

Publicerad 2015-10-21 13:17:06 i inredning,

 
Plockade med mig några färgglada blad från morgonens promenad och det piggar allt upp vårt annars ganska färglösa vardagsrum. 
Färgerna alltså...
Tyginköpen som skulle gjorts i helgen blev det inte mycket med. Hittade inte alls vad jag var ute efter, så jag fick trösta mig med en ny kudde istället ;) Med tassels och allt! Och en matta till kommande barnrummet inhandlades, så nu har planeringen fått sig en liten skjuts framåt. 
 
Till helgen ska jag på föreläsning till Varbergs Stadshotell och lyssna på Frida Ramstedt som driver Trendenser! Ska bli jätteroligt att höra henne prata om inrednings och styling tips för ett mer hållbart hem. 
Ett tips för er som bor i närheten!
Ha en fin Onsdag! 

Fredag & ett boktips

Publicerad 2015-10-16 13:14:36 i allmänt, inredning,

 
 
Fredag och imorse lös solen in igenom fönstret.Vi tog oss ut har har vart ute större delen av förmiddagen, men det har varit kallt, så nu håller vi oss inomhus resten av dagen.
Och jag har insett att jag börjar bli som pappa, som alltid ställt koppar lite här och där... Nu hittade jag visst mina egna koppar på ställen som jag hade varit på. 
Vill ni ha en bok med vackra bilder och några tips om inredning då kan jag rekomendera den här. Jag har inte hunnit läsa allt, men bilderna är fantastiskt fina och den är fin att ha liggandes framme. ( på högre bänkar och hyllor så inte några små fingrar når den bara ;) ) 
 
Jag ser fram emot helgen med afterwork ikväll, (jag har ju arbetat hemma kan man väl säga?) och imorgon bär det av på tygresa. Hoppas på att hitta fina tyger till kommande projekt och kanske lite annat också. Ska bli väldigt trevligt med en dagsutflykt. 
Ha en fin Helg!

En väggvimpel

Publicerad 2015-10-12 14:07:27 i DIY, inredning,

 
En dag i förra veckan fick jag ett ryck och tog fram symaskinen, det slutade med en väggvimpeln som ni ser ovan. Ganska lik den man kan köpa, men jag gillar den i all sin enkelhet. Symaskinen står fortfarande framme och till helgen hoppas jag på att hitta nya fina tyger. Kanske att det slutar i några nya kuddar till barnrummet.... Finns det inga tyger hemma kommer det i alla fall inte bli några ;) 
 
Nu ska jag ta tag i dagens lista, lite sent men jag prioriterade om dagen och det var de lätt värt. En promenad med trevligt sällskap ger mer energi, och det kan aldrig vara fel. 
Ha en fin dag!
 
 

Växter & födelsedag

Publicerad 2015-10-06 11:06:59 i allmänt, barn, inredning,

 
 
Att jag gillar gröna växter har väl knappast undgått er och i veckan som gick fyllde jag på med fler. Och det gamla blombordet kom in igen, fint att samla flera olika typer av växter på ett och samma ställe. Snöret till ampeln köpte jag också och det passade bra till lerkrukan.  
Och idag firar vår lille kille sin första födelsedag! Killen som är full av energi & bus, som älskar mat fraförallt kött och bröd, som kryper fram och står hyfsat bra själv, men som ännu inte har tagit sina första steg. Idag väcktes han av sin pappa som gjort en minismörgåstårta full av korv och med ett ljus i. <3 och så sjöng vi såklart, alltid lika vackert med morgonröst och allt ;) 
Solen lyser idag och här ska det fixas med lite av varje. 
Hoppas ni får en fin dag! 
 

Om

Min profilbild

Välkommen till HannaLiving! En blogg om framförallt inredning, lantlivet, hus & hem, men även vardag, familjeliv och andra finheter som jag gillar! Jag hoppas på att ge er lite inspiration & glimtar i vardagen. // Hanna hannaliving@outlook.com Instagram; hannaliving

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela