hannaliving.blogg.se

Fönster och en del annat...

Publicerad 2015-05-29 15:07:10 i Trädgård, allmänt, inredning,

Här har det varit tyst ett bra tag nu, men så får det bli när annat kommer i mellan. Och det gör mig glad och se att ni tittar in även om jag inte har uppdaterat.
 
Nu har vårt lilla röda hus blivit med nya fönster! En klar uppfräschning av hela huset! Och invändigt är det så när som på lite målning helt klart! Utvändigt ska mer panel bytas och så ska väl hela huset målas också... Men en sak i taget så ska det säkert gå för sig. Vi får varva tråkigt arbete med roligare projekt och semester så ska det nog gå fint.
Gräslökblommor från trädgården...
Härlig utsikt från soffan!
 
Annars har vi varit febriga och förkylda ett bra tag, och nu är det bara jag som har mitt kvar. Men bara mitt smak & luktsinne kommer tillbaka snart så jag inte går miste om den underbara syren och liljekonvaljdoften. Och att äta utan att känna någon smak alls är verkligen tråkigt. Jag som tänkt laga en riktigt god pasta ikväll med pinjenötter, parmesan och grädde, men jag kan ju lika gärna ta en torr macka för jag känner ingen skillnad. Aja, nog om det ;)
 
Ha en riktigt fin Fredag!

växter & min överraskning

Publicerad 2015-05-13 09:40:43 i inredning,


Rottingsoffan står kvar och har i dagarna använts lite extra mycket eftersom det byts fönster i resten av huset. Så här har vi läst sagor, vilat och hängt.
Det finns en och annan grön växt i vårt hem, syns ännu mer när vi nu samlat alla på ett ställe. Eller det är egentligen inte sant för det finns fler samlingar än denna :)
Senaste numret av Residence, alltid en lika snygg tidning.
 
Och jag har fått min överraskning! Vilken dag jag hade i Lördags, först fick jag en lista på sådant jag skulle packa med mig. Och redan vid halv åtta åkte vi hemifrån för att börja dagen med frukost på Varbergs stadshotell. Därefter blev det Asia Spa, hur härligt & avslappnande som helst. Och vilket fint ställe det är, genomtänkt in i minsta detalj. En massage bjöds det på och när vi spaat klart blev det lunch med ett glas vitt.
Vi åkte hem, för att senare bege oss mot stan igen för en riktigt god middag på Nami & drink på Grappa. Det blir många Varbergstips nu, men för er som kanske har planer på att åka hit, varsågoda ;) Jag hade helt klart en fantastisk dag med bästa sällskapet på några av Varberg bästa ställen.
 
En bra uppladdning inför renoveringskaoset och målningsarbetet som pågår nu... Och detta med att kommunicera är inte lätt, puh! Men det orkar jag inte skriva mer om nu...
Ha en fin dag!

Köksdetaljer

Publicerad 2015-05-08 10:30:19 i allmänt,

Vedspisen eldar vi sällan i, framförallt inte nu när det är (eller ska bli) lite varmare. Men den är fin att använda som avställningsyta, eller att ha snygga detaljer på. Inga nya prylar jag visar, men på ett annat sätt ;)
På min födelsedag fick jag denna BBQ Sauce av min fina syster! Vansinnigt snygg burk med sås från John´s Place, en riktigt bra Restaurang i Varberg som ligger precis vid vattnet. Ett tips om ni ska till Varberg i sommar.  
Och mannen har börjat baka surdegsbröd, väldigt uppskattat från min och dotterns sida! I kylen ligger det frallor på jäsning, kan undra om de är till ikväll eller Lördagens frukost? Gott ska det bli i alla fall.
 
Jag har hunnit med att vara i färgaffären och bunkra upp med vitfärg inför kommande fönsterbyte. Och i eftermiddag ska foder inhandlas och sedan är det bara för målaren ( läs mig) i familjen att sätta igång.
Önskar er en fin Fredag!

Att ha haft födelsedag!

Publicerad 2015-05-07 11:16:26 i allmänt, inredning,

Jo, igår hade jag födelsedag! Planerna var att inte fira min dag nåt vidare, men såhär i efterhand känns det som jag blev firad i alla fall. Jag hade en fin dag, med spontana fikagäster, blommor, choklad, sol, sång, mer blommor, samtal, fina sms och hälsningar på Facebook. Och så har jag en överraskning att se fram emot, och det gör jag verkligen! Nyfiken till tusen!
Idag däremot är jag trött, men jag hoppas att en liten förmiddagsvila och mera kaffe hjälper till att pigga upp. Vädret är helt klart växlande men en promenad ska det bli, förhoppningsvis mellan skurarna.
Hoppas ni får en fin dag!
 

Linneskåpet & uthus

Publicerad 2015-05-05 13:47:53 i Loppis, Trädgård,

 
I söndags fick jag skåpet som jag skrivit om! Så himla nöjd och när jag är färdig med det kommer det bli ännu finare.
Vi har två uthus som jag berättat om tidigare. Och jag drömmer för tillfället om ett alldeles eget pysselrum, där jag kan måla, eller hålla på med andra projekt utan att vara i vägen. Häromdagen föreslog mannen att jag kunde få detta lilla rum, som idag bara är nåt slags förråd åt cyklar och gamla baslådor... Kändes först inte alls lockande, men när jag tänkte på det mer så tror jag detta kan bli ett helt perfekt utrymme till mig. 
Golvet behöver gjutas, men till en början är jag nöjd över att kunna stå här och slipa och måla skåpet. Så kan jag känna på om jag trivs här eller inte. Spana in de fina detaljerna som står mot väggen. De ska helt klart få stanna kvar i min lilla lokal ;)
och denna brandsläckare har några år på nacken, men visst är den fin!
Älskar väggarna också! och så finns det en gammal snickarbänk som ska få komma fram i ljuset. 
Denna bilden är från det andra uthuset där vår festloge ligger! Det var några år sedan vi hade fest här nu, men här har vi haft många roliga fester. Maskerader, kräftskivor, trettioårskalas och andra roliga tillställningar. Visar inte bilden på golvet, för det är fullt av möbler... ;) Men ni kan ana hur fint det kan bli.
Det finns många planer och projekt vi vill göra nu, det är bara tiden som ska räcka till.
Ha en fin dag!
 

Lampa på plats

Publicerad 2015-05-02 20:25:01 i inredning,

Jag har sneglat på denna lampan ett tag ( från Ellos men det verkar inte som att den finns kvar nu), och nu när den har kommit på plats så känner jag mig riktigt nöjd!
Jag gillar lampor som hänger ner från väggen på liknande sätt. Och denna kan man forma på olika vis, med andra ord en bra lampa till vårt hem.
 Lampan gjorde att jag blev sugen på att ändra om mer och redan nu ser det annorlunda ut mot dessa bilderna... Hopplös, jag vet!
 
Nu ska jag slå mig ner i soffan med nyaste Sköna Hem, och just när jag skulle skriva orden att båda barnen sover hörde jag två små fötter tassa ner i trappan... Så, dags att kila.
Ha en fin kväll!

Fikonträd

Publicerad 2015-05-01 19:51:38 i Trädgård, allmänt, inredning,


Ett Fikonträd har flyttat in hos oss! Som vanligt vill jag ha det på flera ställen samtidigt, men nu står det i hallen. Där ser vi det både från vardagsrummet & matsalen vilket är väldigt trevligt! 

Idag har vi varit och tittat på kossorna som har släppts på grönbete. Kul att se när det skuttar ut, men för lantisar som oss är det egentligen inte så speciellt. Vi har det ju så pass nära till hands ändå. Men det är mysigt i alla fall! Vi har klappat lammen och kalvarna, Ellen har ridit på en liten ponny och så blev det fika såklart! En mysig dag har vi haft och när barnen somnat blir det Blacklist! Ha en fin kväll! 

Om

Min profilbild

Välkommen till HannaLiving! En blogg om framförallt inredning, lantlivet, hus & hem, men även vardag, familjeliv och andra finheter som jag gillar! Jag hoppas på att ge er lite inspiration & glimtar i vardagen. // Hanna hannaliving@outlook.com Instagram; hannaliving

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela