hannaliving.blogg.se

Inredningsåret 2015

Publicerad 2015-12-31 13:56:27 i Inspiration, allmänt, inredning,

Jag har tittat igenom en del bilder från året om har gått och det påminner mig om att det har varit ett riktigt bra år. Här ser ni inredningen som har varit under året, och en röd tråd är nog snarare en grön tråd. För det är växtligheten som varit en stor del av hemmet! Och det gröna kommer med all säkerhet att fortsätta få ta plats och bli ännu större. Så fort granen är borta vill jag ersätta den med större maffigare växter... 
Men nog om det.
Alla ni som följer mig här på bloggen gör mig extra glad och nu vill jag önska er ett gott slut & ett Riktigt Gott Ntt År!
Jag ser med gläjde fram emot ännu ett bra år! 
 

Våran Jul

Publicerad 2015-12-29 12:56:59 i Dukning, Jul,

Årets julgran kom in Lördagen innan Jul och efter det tog magsjukan vår familj. Det tog några dagar innan maten smakade bra och vi var pigga, men lagom till den 23:e var vi på benen igen. Sedan hade vi en riktig mysig Jul men vår familj, lugnt och skönt med massor av god mat.
Stjärnan lyser upp barhörnan. 
Hyacinter och en Cryptomeriakvist. 
Året juldukning var väldigt enkel och bestod av grönkål, kottar och ljus. Jag har försökt hitta en linneduk som är tillräckligt lång för vårt matsalsbord, men utan resultat. Istället köpte jag tyg på löpmeter som jag fållade kanterna på och det blev en bra duk till bordet. Är dock inte helt nöjd med färgen, men tills vidare får det duga. 
De sista dagarna har vi haft sjukstuga igen, förkylningar, feber och hosta. Så vi har hängt här hemma, tittat på film, barnen har lekt med alla sina nya fina julklappar och vi har vilat. Så nu anser jag att vi bör vara både utvilade och utrensade inför 2016, hoppas våra kroppar håller med ;) 
 
Önskar er ett gott slut på detta året. 
 
 
 
 
 

En krans

Publicerad 2015-12-11 11:35:31 i Jul, Loppis, Trädgård,

Jag gör vårt hem mer grönt och lummigt för att få till julkänslan. Som alla andra år... 
Fina kvistar och en gammal stängseltråd att göra stommen av. 
Och här har ni resultatet! Lite lagom spretig så där, men jag gillar det! Resten av materialet står i vaser och hänger i mindre kransar runt om i huset.
Men tänk om det ändå hade varit riktigt vinter, längtar verkligen efter snö & kallt! Så mycker mysigare det hade blivit! Men, men det hjälper ju kappast att klaga över det... Vi får njuta av allt man kan göra inomhus istället. 
 
Önskar er en fin Fredag! 

Sovrummet

Publicerad 2015-12-08 09:37:30 i inredning,

 
Här ser ni vårt omtapetserade sovrum med de nya garderobsdörrarna. Ber om ursäkt för dåliga bilder, men kameran och jag är inte kompisar för tillfället. 
Sänggaveln kommer fram så mycket mer nu än den gjorde tidigare, det gillar vi. Och sladdar är inte snygga, men med Renova eluttag blir det i alla fall något trevligare. 
En hemmagjord stjärna och en slinga såklart! 
Det är de gamla garderobsstommarna, men nya skjutdörrar av mdf målade med Kalkitir. Beslagen i antik mässing ger dörrarna och rummet lite extra karaktär, och jakten på snygga sänglampor i samma stuk fortsätter. 
Knits <3
Jag måste säga att jag känner mig väldigt nöjd med mina färgval, gillar den svala känslan som sovrummet får. Än så länge kör vi på samma textilier som tidigare, men såhär i efterhand kommer jag helt klart välja på det blå alternativet. Ventilen och markissnöret sticker i mina ögon, så det får bli en vit, skir gardin för att täcka över de så småningom. 
Dags att ta tag i en dag som färgmässigt går i samma nyanser som sovrummet!
Ha en fin Tisdag!

Min lilla bod

Publicerad 2015-12-01 11:19:18 i DIY, Jul, Loppis, Trädgård,

 
Här är min lilla bod som jag har ställt i ordning lite det sista, mest för skojskull men även för att jag vill ha ett litet rum där jag kan måla, fixa och ställa krukor och sådant i. Och så skulle vi träffas ett gäng härliga tjejer och göra kransar tillsammans och då passade det ju jättebra. 
Granris såklart!
Två dörrkransar blev det... 
och några grankvistar att hänga på dörren. 
Jag körde på med fläkten här inne så jag har även kunnat stå här och måla, perfekt! 
 
Tyvärr fick alla kransar plockas in igen på grund av stormen, men så fort det slutar att blåsa ska de hängas upp igen. Det är ju så fint med det gröna, både inne & ute.
Ha en fin dag!  
 
 

Om

Min profilbild

Välkommen till HannaLiving! En blogg om framförallt inredning, lantlivet, hus & hem, men även vardag, familjeliv och andra finheter som jag gillar! Jag hoppas på att ge er lite inspiration & glimtar i vardagen. // Hanna hannaliving@outlook.com Instagram; hannaliving

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela