hannaliving.blogg.se

Saft, saft Flädersaft...

Publicerad 2014-06-11 19:03:47 i Mat,

 
Efter några dygn i en rostfri kastrull är nu saften klar att drickas. Flädersaft är så där syrligt god och svalkande en varm sommardag, så vi håller tummarna för att saften får komma till sin rätt i sommar ;)
1,5 Liter vatten
17 Dl socker
40 nyplockade Fläderblommor
50 Gram Citronsyra
3 Citroner
 
Lägg fläderblommorna i en rostfri kastrull, tvätta citronerna noggrant och skala med potatisskalare. Skiva sedan citronerna i tunna skivor. Lägg sedan citronen tillsammans med flädern. Koka upp vattnet, rör ner sockret och ta bort kastrullen från värmen. När sockret lösts upp, rör i citronsyran och häll över fläderblommorna. Rör om och låt saften stå svalt i 3-4 dygn.
Sila sedan saften genom en kökshandduk och häll upp på flaskor, förvaras kallt!
 
Det får bli dagens bloggtips! Ha en fin kväll såhär mitt i veckan.
 
 
För övrigt så måste statistiken på blogg.se ha fått fnatt eller så har ni blivit galet många fler besökare här på bloggen?!!! Vilket såklart vore hur roligt som helst, men jag tror inte riktigt på att det är sant ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen till HannaLiving! En blogg om framförallt inredning, lantlivet, hus & hem, men även vardag, familjeliv och andra finheter som jag gillar! Jag hoppas på att ge er lite inspiration & glimtar i vardagen. // Hanna hannaliving@outlook.com Instagram; hannaliving

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela